Videók

Airsoft Medic Timer

Airsoft Demo

G&G versenyvideónk

Hamarosan még több videó...

Tartalom

Cikkek, tesztek, magyarázatok nem csak airsoftozóknak

Blog címkék

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2012.07.25. 18:23 Hobbilövész

Az airsoftról röviden (cikk a honlapunkról)

Az 'airsoft', vagy ahogyan néhol hívják 'softair' egy olyan csapatjáték, amelyben a játékosok csapatokba szerveződve, a fegyveres hadviselés univerzális szabályai szerint játszanak el különböző szituációkat.
Az airsoft nem képvisel semmilyen politikai vagy vallási eszmét, és nem követ semmilyen ideológiát sem. Mint minden csapatjáték, az airsoft is a sportszerűségre épül, és mindenek előtt becsületjáték, ahol a kölcsönös bizalom és tisztelet a jó játék záloga.

Az airsoftról röviden


Az airsoft kellékei a replika lőfegyver (mely Magyarországon kisenergiájú légfegyvernek minősül, és a Fegyvertörvény hatálya alá esik), valamint a felszerelés, mely a sportruházattól a valódi katonai felszerelésig terjedhet mindenkinek a saját belátása, a játék jellege és a játékos pénztárcája szerint. Az egyetlen felszerelés, amely nélkül a pályára lépni sem lehet a védőszemüveg, amely kivétel nélkül meg kell feleljen az EN 166-F (EU) és/vagy ANSI Z87.1 (USA) szabványoknak, illetve acélrácsos maszk esetében az direkt az airsofthoz, annak biztonsági követelményei szerint kellett, hogy készüljön.

Az airsoftról röviden


A paintballal sokszor hasonlítják össze az airsoftot. Ez körülbelül olyan, mint a baseballt a kézilabdával összehasonlítani. Mindegyikben van labda, meg pálya is, sőt a labdát is mindegyikben el kell dobni és el kell kapni, de azért igen távol állnak egymástól. A paintball körülbelül egy időben jelent meg az airsoft, ám teljesen külön, két külön kontinensen fejlődött. A paintball amerikai eredetű, kezdetben farmerek és erdészek számára kifejlesztett jelölőpisztolyokkal játszott embervadászat. Az airsoft japán eredetű, és eredeti célja a katonai szimuláció civilek számára való elérhetővé tétele, mivel Japánban a világ egyik legszigorúbb fegyvertörvénye volt és van életben. Hasonló még a lasertag (ahol lövedék helyett a replika egy lézersugarat vetít ki, amit a játékosokra szerelt érzékelők fognak fel és jelzik a találatot), ám ez Magyarországon nem annyira ismert, de szintén létezik. Érdekessége, hogy a valódi katonai gyakorlatozásban használt M.I.L.E.S. rendszer alapja, mivel viszonylag könnyen illeszthető éles fegyverekre és használható vaklőszerrel párosítva.
Az airsoft nagyszerűsége, hogy a játék eredményorientáltsága mellett/helyett egy olyan élményt nyújt, amelyet ez előtt csak valódi katonák (vagy fegyveres testületek tagjai) élhettek át, egy olyan hivatást választva, amely örökre megváltoztatta az életüket, sokszor veszélyeztetve, nem ritkán feláldozva azt.

Az airsoftról röviden


A balesetek igen ritkák és kizárólag emberi mulasztás miatt történhetnek, történtek. Mivel non-kontakt sportról van szó, a fizikai sérülések csak saját hibából, nem megfelelő fizikai kondícióból és felszerelésből erednek. A kötelező szemvédelem meglétét szigorúan ellenőrzik a játékok szervezői, az egyéb védőfelszerelést mindenki belátása szerint kell, hogy beszerezze. Az arc-, láb-, és könyökvédők közül az arcvédelem szorul némi magyarázatra, mely leginkább a fogakat védi, és mivel a lövedék kellemetlen, de a bőrt nem áthatoló sérülést okozhat, az arcbőr védelmét is ellátja. Végeredményben az airsoftpályára való eljutás közúton sokkal több veszélyt rejt, mint a játék maga.

-NT-

Hobbilövész csapat

Szólj hozzá!

Címkék: airsoft softair hobbilövész


A bejegyzés trackback címe:

https://airsoft.blog.hu/api/trackback/id/tr374677711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása